16 мај 2008

Nove epizode serije „Selo gori“

Nove epizode serije „Selo gori“
Prikazivanje novih dvadeset epizoda serije „Selo gori, a baba se češlja“ počeće od 19. januara na Radio-televiziji Srbije. Scenarista, reditelj i glavni glumac u seriji Radoš Bajić trebalo bi da tokom januara završi snimanje novih epizoda, koje će ići u subotnjem terminu na Prvom programu.

Prve četiri epizode serije „Selo gori, a baba se češlja“ premijerno su prikazane u prvoj polovini prošle godine i imale su veliku gledanost. Njihovo reprizno prikazivanje počelo je u decembru, a Bajić je svoju seriju opisao kao „priču o lepoti i blagorodnosti, praštanju i trajanju, čestitosti i ljubavi“ u pomoravskom selu, koju je osmislio kao nastavak ispovesti seljaka Milivoja iz svoje monodrame „Led“ iz 1976. godine.
On igra Radašina, domaćina koji uspeva da svojim teškim karakterom i lošim odlukama od sebe otuđi moralno posrnulu ćerku, sina dezertera iz rata i suprugu Radojku, koju igra Ljiljana Stjepanović.
U seriji glume i Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda, Mirko Babić, Nikola Kojo, Svetislav - Bule Goncić, Slobodan Ćustić, Nada Blam, Olga Odanović...

Нема коментара: